Een mooie tuin vraagt om de juiste bemesting. Niet alleen de borders maar ook het gazon vraagt de nodige aandacht. Er zijn veel soorten meststoffen met een diversiteit aan inhoud NPK. De letters NPK staan voor Stikstof, Fosfor en Kali. Deze NPK is essentieel voor de groei, bloei en weerstand van elke plant.

Gebruik na augustus vooral geen meststof welke rijk is aan stikstof. Stikstof bevordert de groei van sappige scheuten en bladeren. Planten moeten zich juist nu voorbereiden op de winter en goed gehard zijn tegen de kou, jong schot is dan nadelig. Heb je vragen over de bemesting, laat het ons weten.

 

 

 

Regenwater

Het is belangrijk om zuinig om te gaan met water. Plaats, indien mogelijk, een regenton. Hiermee voorkom je niet alleen een tekort aan water maar geef je de planten ook wat ze het liefst hebben; regenwater in plaats van kraanwater. Regenwater bevat minder kalk en mineralen en van nature nauwelijks opgeloste stoffen, waardoor meststoffen beter in het water oplossen en de plant deze kan benutten.