Na het ontwerp komt de aanleg van de tuin en wordt gewerkt naar het eindresultaat: uw droomtuin. Roel Hoeijmakers Hoveniers heeft veel ervaring in het aanleggen van tuinen, in de regio Limburg. Bij tuinaanleg moet niet alleen worden gedacht aan beplanting maar ook de (aanleg) van de stroomvoorziening, hemelwaterafvoer, schuttingbouw, vijver, sproei-installatie, etc. Roel Hoeijmakers Hoveniers beschikt over vakbekwaam personeel, professioneel gereedschap en de juiste machines ten behoeve van een juiste uitvoering van uw tuinaanleg.

Tuinaanleg door Hovenier Roel Hoeijmakers geschiedt in stappen:
 • Stap 1: Grondwerk
  Het grondwerk wordt verricht. Dit betekent dat, naar aanleiding van het ontwerp, de (onder)grond wordt voorbereid op de uiteindelijke indeling van de tuin. Zo verschilt de ondergrond van de bestrating van de ondergrond van bijvoorbeeld een border. Onderdeel van het grondwerk is tevens het inmeten van de locatie van de (toekomstige) vijver of bijvoorbeeld blokhut.
 • Stap 2: Bekabeling
  Voor bijvoorbeeld lichtvoorziening in de tuin, vijverpomp of sproei-installatie wordt de bekabeling en buizen in de grond verwerkt. Ook als in het gekozen ontwerp geen kabels of buizen nodig zijn dan bestaat de mogelijkheid om er toch alvast rekening mee te houden. Wij denken graag met u mee, ook als ook om eventuele, toekomstige, wensen gaat!
 • Stap 3: Plaatsen ‘dode’ materialen
  Tijdens stap drie worden dode materialen geplaatst. Hier worden onder andere blokhutten, bestrating, schuttingen en vijvers onder verstaan.
 • Stap 4: Plaatsen levende materialen
  De laatste stap omhelst het planten van de bomen, heesters, vaste planten, etc.

De medewerkers van Hovenier Roel Hoeijmakers zijn geschoold in het hovenierswerk en leggen uw tuin met zorg aan. Mocht er ondanks alle goede zorgen toch wat mis gaan, dan is er garantie. Bij tuinaanleg (van een nieuwe tuin) geven wij één jaar garantie. Planten die dood gaan, worden door ons kosteloos vervangen. Maar ook als er bijvoorbeeld sprake is van een, niet altijd te voorkomen verzakking van tegels, dan wordt dit door ons hersteld.
                       

Als de tuin eenmaal is aangelegd dan volgt hierop het eventuele onderhoud >>>