Gazon

Om het gazon in goede conditie te houden heeft het ook nu nog voeding nodig. Kijk wel goed welke bemesting er wordt gebruikt, maak gebruik van een speciale najaarsmest. Najaarsmest voor het gazon zorgt ervoor dat het gras sterker de winter in gaat.  Kalium, magnesium en ijzer zijn belangrijke elementen die het gras optimaal verzorgen zodat het gazon in topvorm blijft en een goede start kan maken in het voorjaar. Maak op dit moment geen gebruik van bemesting met een hoog stikstof (N) gehalte. Gras zal hard gaan groeien maar kan niet meer goed afharden voor de winter.

Vijver

Elk jaar net iets te laat. De beplanting in de vijver gaat richting herfst. Sommige oeverplanten beginnen af te sterven. Het eerste gevallen blad van bomen en heesters komt voorbij waaien. Span nu een net over de vijver om zoveel mogelijk blad uit de vijver te houden. Bladafval rot in het water en zorgt voor te veel voedingsstoffen. Een overdaad aan voedingsstoffen geeft veel algengroei in de vijver. Advies: span tijdig een net over de vijver.

 

Onkruid wieden

Ondanks dat er wat minder noodzakelijke werkzaamheden in de tuin zijn blijft het een aanrader om regelmatig het onkruid te wieden. Door dit regelmatig te doen krijgt onkruid niet de overhand en beplanting de ruimte om te groeien.