Bloembollen

Op veel plaatsen liggen de bloembollen al in de winkels. Voorjaarsbloeiende bollen kunnen nu geplant worden. De maanden september en oktober zijn de beste maanden om de bloembollen te planten. Denk bijvoorbeeld aan:  tulpen, narcissen, hyacinten en sneeuwklokjes.  Als de bollen tijdig worden geplant is er minder kans op uitdrogen. De meeste bollen plant je op een diepte van 2-2.5 cm keer hun eigen hoogte. Je laatste kans om bollen te planten is net voordat de vorst invalt of tot en met december.

 

Herfstbloeiers

Veel bloemen en planten in de tuin staan nog te bloeien. Voor sommige éénjarigen loopt de bloei ten einde. Plantenbakken en potten komen er nu minder aantrekkelijk uit te zien. Herfstbloeiers zijn er weer volop te krijgen. Deze bloeiers kunnen ideaal de uitgebloeide zomerbloeiers vervangen. Door het gebruik van deze herfstbloeiers kan je nog lang genieten van bloeiende planten op terras of balkon.

 

Tweejarige planten

Tweejarige planten die eerder zijn gezaaid kunnen nu op de plek worden geplant waar ze volgend jaar kunnen bloeien. Enkele soorten zijn: vingerhoedskruid (Digitalis), akelei (Aquilegia) en duizendschoon (Dianthus). Er zijn veel soorten tweejarige planten en een bijkomend voordeel is dat er veel vroege bloeiers bij zitten. Zo is het dus mogelijk om al vroeg in het seizoen te kunnen genieten van bloemen in je borders.